F C D A

Finnish Cave Diving Association

 

FCDA EILEN JA TÄNÄÄN


Niinkuin monet hyvät asiat, koko homma lähti alunperin vitsistä. FCDA:sta oli ollut ei-niin-tosissaan-otettavaa puhetta jo 2000-luvun alussa ja FCDA:n fantastis-fiktiivisestä historiasta on suuri yleisö voinut lukea vuodesta 2005 lähtien FCDA:n ensimmäisiltä geocities.com-sivuilta. Alkuperäinen sivusto ei valitettavasti enää ole olemassa Yahoon lopetettua geocities-palvelunsa.


Ajatus vakavasti otettavasta yhdistyksestä jäi kuitenkin sykkimään taka-alalle. Tammikuussa 2008 järjestetty Techü 2008-seminaari oli menestys ja se saatiin toteutettua ilman virallista taustaorganisaatiota, mutta organisaation puuttuminen toi mukanaan tiettyja haasteita. Koska oli selvää että uusi seminaari järjestetään, tarve FCDA:lle oli selkeä.


Vuonna 2010 FCDA järjestikin yhteistyössä Sukeltajaliiton kanssa TECHÜ 2010-seminaarin, joka keräsi yli 250 aiheesta kiinnostunutta sukeltajaa kuuntelemaan puhujia kuten Jarrod Jablonski, Jill Heinerth ja Juha Kuokkanen. Loppuvuodelle 2010 FCDA:n agendassa on muutamia toimintakohteita, niistä lisää myöhemmin.


Virallisesti FCDA perustettiin Helsingissä huhtikuussa 2009 Mikko Ahon, Teppo Lallukan ja Mikko Vikkulan toimesta, jotka myös istuvat hallituksessa 2009. Yhdistyksen perustamisen yhteydessä sovittujen sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoitus on edistää ja tukea turvallista suomalaista luola- ja tekniikkasukellusta.


Koska edellämainittu on suhteellisen ympäripyöreää tekstiä, se tarkoittaa käytännössä seminaarin lisäksi 3 3 10-nimisen verkkolehden julkaisua silloin tällöin ajan salliessa. Tämän lisäksi FCDA järjestää tapahtumia enemmän tai vähemmän sukellukseen liittyvällä teemalla sekä tarjoaa jäsenilleen erilaisia etuja alennusten ja tarjoustuotteiden muodossa.